تکنولوژی

هر آنچه که درباره ی تراشه اسنپدراگون باید بدانید -Snapdragon Chipset

Nobitex
3.9
(14)

فهرست محتوا

مقدمه

هنگامی که درباره ی خصوصیات تلفن همراه محبوب خود مطالعه می کنید و یا قصد خرید یک تلفن همراه خوب را دارید؛ یکی از اصطلاحاتی که به کرات با آن برخورد می کنید تراشه ی اسنپدراگون است، که ممکن است برای شما این سوال را ایجاد کند که این عضو کوچک و بسیار مهم تلفن همراه چیست. برای پاسخ به این سوال با ریون مگ‌ همراه باشید.

اسنپدراگون، نام خانواده سیستم های تلفن همراه روی تراشه است. به عبارت تخصصی تر، تراشه ی اسنپدراگون مجموعه ای از سیستم های نیمه هادی (SoC) برای دستگاه های تلفن همراه است که توسط شرکت Qualcomm طراحی و به بازار عرضه شد. واحد پردازش مرکزی(CPU) اسنپدراگون، از مجموعه دستور العمل های ARM RISC استفاده می کند.

و اما SOC چیست؟ پاسخ ساده است! اجزای اصلی سرعت بخشیدن به تلفن شما

یک SoC منفرد ممکن است شامل چندین هسته پردازنده ، یک واحد پردازش گرافیکی Adreno  به نام اختصاری GPU ، یک مودم بی سیم، تراشه wi-fi ، پردازنده سیگنال دیجیتالی هگزان به نام اختصاری (DSP) ، پردازنده سیگنال تصویرSpectra به نام اختصاری (ISP) و سایر نرم افزارها و سخت افزارها برای پشتیبانی از تلفن هوشمند، سیستم موقعیت یابی جهانی (GPS) ، دوربین ، فیلم، صدا، تشخیص حرکات و شتاب هوش مصنوعی باشد. به این ترتیب، شرکت Qualcomm اغلب از اسنپدراگون به عنوان “پلتفرم موبایل” یاد می کند.

بیشتر بخوانید

شارژر گوشی های هوشمند دوستدار محیط زیست

نیمه هادی های اسنپدراگون در دستگاه های سیستم های مختلف از جمله Android ، Windows Phone و netbook ها تعبیه شده اند. آنها در اتومبیل ها ، دستگاه های پوشیدنی و سایر دستگاه ها نیز استفاده می شوند. پردازنده های اسنپدراگون، فناوری های برتر دوربین ، فیلم ، صوتی و گرافیکی را قادر می سازند که همان گونه که طراحی شده اند، تماس صوتی شفاف تر را فعال کرده و موسیقی ، فیلم ها و بازی های خیره کننده را به شما ارائه دهند.

اولین محصول اسنپدراگون برای تولید کنندگان دستگاه های مصرف کننده QSD8250 بود که در دسامبر 2007 منتشر شد. این شامل اولین پردازنده 1 گیگاهرتز برای تلفن های همراه است.

ولین محصول اسنپدراگون_ QSD8250_ ریون مگ
Qualcomm QSD8250

کوالکام در سال 2011 با معرفی “Krait” نسل دوم نیمه هادی های اسنپدراگون را ارائه داد که به هر هسته پردازنده اجازه می داد سرعت خود را بر اساس نیاز دستگاه تنظیم کند. در نمایشگاه الکترونیک 2013 ، کوالکام اولین سری از اسنپدراگون 800 را معرفی کرد و مدل های قبلی را به عنوان سری 200 ، 400 و 600 تغییر نام داد. از سال 2018 ، ایسوس ، HP و Lenovo اقدام به فروش لپ تاپ های اسنپدراگون کردند.

پردازنده های اسنپدراگون کوالکام  پرمخاطب ترین SoC ها در فضای تلفن هوشمند اندرویدی هستند. سامسونگ از اسنپدراگون برای خط Galaxy S خود در ایالات متحده و کره استفاده می کند. همچنین دستگاه های ال جی ، OnePlus و هر پرچمدار تلفن همراه ازین پردازنده استفاده می کند. این احتمال بسیار زیاد وجود دارد که شما در حال خواندن این مطلب در یک دستگاه با استفاده از پردازنده اسنپدراگون Qualcomm باشید.

این مطلب را از دست ندهید

تفاوت تاندربولت ۳ وUSB-C

با توجه به مطالبی که تا کنون گفته شد؛ پردازنده های مختلفی با قابلیت های متفاوت وجود دارد که درادامه به آن ها می پردازیم. با ما همراه باشید.

اسنپدراگون سری 800

اسپندراگون سری 800_ ریون مگ

آیا به دنبال بهترین پردازنده گوشی های هوشمند Qualcomm هستید؟ پس اسنپدراگون 865 ، جدیدترین و قدرتمندترین چیپست شرکت را می خواهید. چیپست جدید دارای یک پردازنده CPU نیمه خوشه ای نیمه سفارشی است که شامل یک هسته قدرتمند Cortex-A77 با قدرت 2.84 گیگاهرتز ، سه هسته Cortex-A77   با قدرت کمتر 2.4 گیگاهرتز اما در نوع خود قدرتمند ، و چهار هسته با قدرت کمتر اما کارامد Cortex-A55 است. همچنین سخت افزار گرافیکی Adreno کوالکام، که از نظر قدرت و قابلیت های بی نظیر منجر به هدایت صنعت می شود.

به زبان ساده ، کارهای یادگیری ماشینی مانند تشخیص چهره ، تشخیص تصویر ، پردازش زبان طبیعی و سایر فعالیتها باید از انرژی بسیار کمتری استفاده کنند. همچنین کوالکام اظهار داشته اسنپدراگون 865 قادر به ترجمه صوتی روی دستگاه است.

این پردازشگرها بهترین پردازشگرهای کوالکوم اسنپدراگون می باشند . قطعاتی پرچم دار که بالاترین ویژگی ها و راندمان را در خود دارند . از این پردازشگرها بیشتر در گوشی ها و تبلت های گران قیمت مانند اچ تی سی وان M9 و سونی اکسپریا Z5 استفاده شده است . کوالکوم می گوید : ” پردازشگرهای سری 800 اسنپدراگون که با هدف ایجاد تجربه ای خوب برای کاربران گوشی های پیشرفته ساخته شده اند ، قابلیت های پردازش بسته را گسترش می دهند و سازندگان را قادر می سازد تا تجربه بسیار خوبی را در گوشی های همراه برای کاربران ایجاد کنند . ” پردازشگرهای سری 800 حداقل به 4 هسته ، پردازشگر گرافیک Adreno 330 و حافظه های LPDDR3 مجهز می باشند . ” مدل های اسنپدراگون 800 ، 801 و 805 هنوز در برخی از گوشی های موجود در بازار وجود دارند اما نمی توانند پردازش 64 بیتی را پشتیبانی کنند . پردازشگر 801 ، تراشه پرچم داری بود که در سال 2014 در گوشی های پرچم دار مورد استفاده قرار گرفت ، البته برخی از گوشی ها نظیر نکسوس 6 و وان پلاس X ( که به تازگی وارد بازار شده است . ) نیز به مدل 805 مجهز هستند . پردازشگرهای جدیدتر و پیشرفته تری که در این سری قرار دارند عبارتند از مدل های 808 و 810 . از مدل 808 در ال جی G4 استفاده شده است . مدل 810 نیز در بسیاری از دستگاه ها به کار رفته است . البته مدل 810 v2.1 که در دستگاه هایی نظیر وان پلاس 2 مورد استفاده قرار گرفتند مشکلاتی نظیر داغ کردن بیش از حد داشته اند . اسنپدراگون 820 پردازشگر پرچم داری می باشد که در سال 2016 به بازار عرضه می شود . از ویژگی های این پردازشگر می توان به کارایی دو برابر آن در مقایسه با مدل های پیشین ، تجهیز به  Adreno 530  ، مودم X12 LTE ، مصرف کمتر انرژی باتری و Hexagon 680 DSP اشاره کرد . faceit

سری 800 پرچمدار  Qualcomm است و تا سال 2018 اسنپدراگون 845 ارئه شد که از یک خوشه از هسته های قدرتمند و یک خوشه از هسته های صرفه جویی در انرژی استفاده می کرد. اما در سری 2019 اسنپدراگون  855 ارائه شد و  اولین بار بود که کوالکام شاهد سیستم سه لایه هسته های CPU سنگین / متوسط ​​/ سبک بود.

با این حال ، این شرکت سرمایه گذاری زیادی را برای بیت های دیگر در چیپست های خود ، مانند GPU ، مودم و پردازنده های سیگنال تصویر برای دوربین ها انجام داده است. با صحبت از فن آوری دوربین ، لازم به ذکر است که  این اولین چیپست کوالکام برای پشتیبانی از ضبط ویدیوی 8K است  که سری سامسونگ  Exynos 982X و Exynos 990 به آن می پیوندد.

همچنین  اسنپدراگون 865 دارای شبکه ی 5G است که از استانداردهای mmWave و زیر 6 گیگاهرتز پشتیبانی می کند. این اولین چیپست پرچمدار  5G از این برند نیست ، زیرا اسنپدراگون سری 855  گذشته، اتصال نسل بعدی را نیز ارائه داد. هر دو سری 855 و 865 برخلاف برخی رقبا ، مودم های 5G ارائه می دهند. این به معنای مصرف بیشتر رقبا در مقایسه با پردازنده با مودم 5G یکپارچه است.

کوالکام تنها شرکتی نیست که پردازنده های پرچمدار را تولید می کند. و چیپست های رقیب نیز وجود دارند از جمله Exynos 990 سامسونگ، HiSilicon Kirin 990 هواوی و Dimensity 1000 مدیا تک. که به طور کلی از نظر ویژگی و نام تجاری برتر هستند.

اسنپدراگون سری 700

اسپندراگون سری 700_ ریون مگ

اسنپدراگون  سری 700 کوالکام به همان اندازه سری پرچمداران 800 ساده نیست. اسنپدراگون سری 700 در اصل یک خانواده پردازنده متوسط ​​است که سری 765 قادر به تعداد زیادی از پردازش ها است. این اولین خانواده 5G میان رده Qualcomm است که از هر دواستاندارد های  mmWave و زیر6  گیگاهرتز پشتیبانی می کند. همچنین از یک پردازنده CPU دامنه قدرت سه گانه، مشابه عنوان پردازنده های پرچمدار استفاده می کند.

گذشته از اضافه شدن 5G و یک طرح CPU ، اسنپدراگون سری 765 به دلیل پردازنده گرافیکی Adreno 620 ، از دیگر پردازنده های سری 700 نیز بهتر است. خانواده 765 نیز با یک تراشه های پرچمدار ، مراحل تولید 7 نانومتری را طی می کنند. یک فرایند تولید کوچکتر معمولاً به معنای طراحی با صرفه تر است وقتی همه چیز مساوی باشد.

اسپندارگون سری 765هنوز هم با سری 730 و 720G چند مورد مشترک دارد. ما CPU های هشت هسته ای داریم که شامل دو پردازنده قدرتمند Cortex-A76 و شش هسته Cortex-A55 و پردازنده های قدرتمند سیگنال تصویر Spectra برای تصویربرداری با وضوح بالا است.

بیشتر بدانید

پر فروش ترین گوشی های بازار ایران سال ۹۹

اسنپدراگون 712 و 710 هنوز یک هسته اصلی پردازنده 2 + 6 ارائه می دهند اما از هسته های قدیمی Cortex-A75 قدیمی تر به جای Cortex-A76 که در  سری جدیدتر 700 دیده می شود ، استفاده می کنند. اما هنوز هم عملکرد خوبی دارند. اسنپدراگون سری 700 ممکن است فاقد CPU و GPU خانواده پرچمدار Snapdragon 800 باشد ، اما با این وجود دارای چندین ویژگی مشترک با سیلیکون سطح بالا است. هنوز هم در آن DSP های شش ضلعی (پردازنده سیگنال دیجیتالی هگزان) قادر به یادگیری بهتر ماشین ، پشتیبانی شارژ و بلوتوث سریع به کار رفته است.

علاوه بر این، چیپستهای یاد شده اگر چه  از عکسهای فوری 192 مگاپیکسلی پشتیبانی می کنند ، برای پردازش چند فریم (به عنوان مثال HDR ، حالت شب) از وضوح بسیار کمتری برخوردار هستند. شما در اینجا 4K / 60fps یا 8K دریافت نخواهید کرد ، اما 4K با سرعت 30fps در اصل در این جا تضمین شده است.

اسنپدراگون سری 600

اسپندراگون سری 600_ ریون مگ

اسنپدراگون های سری های 670 تا 675 در حقیقت مشترک زیادی با اولین پردازنده های سری 700 دارند (به عنوان مثال اسنپدراگون 710 ) اسنپدراگون 670 و 675 به ترتیب هسته های  پردازنده ی قدرتمند Cortex-A75  و A76 ارائه می دهند که با هسته ی Cortex-A55جفت می شوند.

همچنین می توانید از GPU های محکم (البته پایین تر از سری 700) ، انتظار  پشتیبانی از بلوتوث 5 و قابلیت های سریع شارژ 4+ را داشته باشید. 670 و 675 قابلیت پشتیبانی را برای امکاناتی مانند ضبط 4K ، عکس های فوری 192MP و عکس های 48 مگاپیکسلی با پردازش چند فریم ارائه می دهد.

در رده های پایین تر اسنپدراگون 665 را داریم که یک پیشرفت ملایم نسبت به  اسنپدراگون 660 ارائه شده در 2017 است. هر دوی این تراشه ها از هسته های CPU قدیمی تر استفاده می کنند (چهار هسته Cortex-A73 با چهار هسته Cortex-A53 جفت شده اند) و پردازنده های گرافیکی کمتری دارند. بنابراین انتظار داشته باشید که عملکرد عمومی ، بازی و دوربین از اسنپدراگون 670 و 675 عقب تر باشند. در واقع، اسنپدراگون 665 و 660 در پشتیبانی از عکس فوری 48MP  ( یعنی بدون پردازش چند فریم مانندHDR)

کوالکام اخیراً اسنپدراگون 662 را نیز راه اندازی کرده است که در واقع یک کلون اسنپدراگون 665 با قابلیت بلوتوث 5.1 و پشتیبانی HEIF است. حالت دوم به معنای تصاویر با کیفیت بهتر و افزایش اندازه پرونده نسبت به قالبهای قبلی یا همان کیفیت نیمی از اندازه پرونده است.

نقطه ی قوت کوالکام در اسنپدراگون های سری 600، اسنپدراگون های  636 و 632 است. این پردازنده ها یک نقطه قیمتی پایین تر از 600 سری قبلی و همچنین هسته های بزرگی را ارائه می دهند (چهار Cortex-A73 و چهار Cortex-A53).  اسپندارگون 636 مودم سریع و شارژ سریع 4  را ارائه می دهد که اسنپدراگون 632 فاقد آن است.

در هر صورت ، هر دو این تراشه از پردازنده های گرافیکی سری Adreno 500 استفاده می کنند و باعث می شوند نسبت به تراشه های سری جدید Snapdragon 600 از مهارت بیشتری برای بازی برخوردار شوند.
تراشه های Snapdragon 636 و 632 واقعاً نقطه عطف بین قابلیت های میان رده و پایین دستی را نشان می دهند.

اسپندارگون سری 400

اسپندارگون سری 400_ ریون مگ

کنون به حداقل سری اسپندارگون رسیدیم، که برای تلفن های هوشمند پایین رده طراحی شده است. اما خبرهای خوبی در اینجا وجود دارد ، زیرا آخرین چیپست Snapdragon 400 در واقع یک پیشرفت عظیم است.

اسنپدراگون 460  جدید شباهت بسیاری با Snapdragon 662 دارد، از جمله هسته های پردازنده سنگین وزن (چهار نوع Cortex- A73 و چهار Cortex-A53 )، همان GPU ، پشتیبانی HEIF ، بلوتوث 5.1 و حتی قابلیت ضبط چند فریم 48MP تنها نکته منفی این است که انتظار می رود تنها تا پایان سال 2020 در تلفن ها ظاهر شود.

گذشته از این ها اسنپدراگون 450 و 439 اصلی ترین تراشه های سری 400 هستند که امروزه در تلفن ها پیدا خواهید کرد. اینها طرح های هشت هسته ای را بر اساس هسته های کم قدرت  Cortex-A53 ، سرعت متوسط ​​LTE و پردازنده های گرافیکی سری Adreno 500  ارائه می دهند.

کمترین چیپست در خانواده اسنپدراگون 400، اسپندارگون 429 است. که آن را فقط به چهار هسته Cortex-A53 متصل می کند ، با وضوح صفحه نمایش+ HD (در اینجا 1080p  نیست). همچنین  از دو دوربین 8MP یا یک سنسور 16MP پشتیبانی می کند. این همه بد نیست ، زیرا هنوز پشتیبانی سریع شارژ 3.0 و قابلیت های بلوتوث 5 وجود دارد. فقط از دوربین های سه گانه یا عملکرد خوب در بازی های سه بعدی انتظار نداشته باشید.

اسنپدراگون سری 400 اصول لازم را به اندازه کافی خوب انجام می دهد. مانند تماس، رسانه های اجتماعی، WhatsApp  و مرور وب. اما آنهایی که می خواهند عملکرد بازی خوب، سریعترین شارژ ، آخرین استاندارد بلوتوث و بهترین دوربین ها را داشته باشند باید انتخاب دیگری داشته باشند.

منبع:
androidauthority.com

این مقاله چقدر مفید بود؟

میزان رضایت خود را با کلیک روی اموجی ها نشان دهید

میانگین آراء 3.9 از بین 14 نفر

تاکنون کسی رای نداده است! اولین نفر باشید

اگر این پست برای شما مفید بود...

با انتشار مطلب و نیز کلیک بر روی تبلیغات از ما حمایت کنید

از اینکه این پست برای شما مفید نبود عذرخواهی میکنیم!

با کامنت گذاشتن در بهتر شدن این پست به ما کمک کنید.

به ما بگویید چطور این پست را بهتر کنیم؟

‫3 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا