تکنولوژیشیائومیعکاسیگوشی های هوشمند

بررسی دوربین شیائومی نوت 10

Nobitex
3.6
(11)

شیائومی در گوشی می نوت ۱۰ بر قابلیت های عکاسی تمرکز کرده است. این اولین باری است که یک گوشی هوشمند به سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی مجهز شده است. همچنین دارای چهار دوربین دیگر است که تنوع طول کانونی مختلفی را ارائه می دهد. دوربین شیائومی نوت 10 مانند چاقوی همه کاره ی ارتش برای عکاسان است. ما در پست دیگری به بررسی خود گوشی می نوت 10 پرداخته ایم. شما میتوانید با کلیک روی لینک زیر از مطلب دیگر ما نیز استفاده کنید.

بررسی می نوت 10: شیائومی خالق

رسیدن به این چنین دوربین قدرتمندی با استفاده از سنسور سامسونگ Isocell Bright HMX 108MP 1/1.33 امکان پذیر است. به طور پیش فرض، دوربین با کیفیت 27 مگاپیکسل عکس برداری میکند. با تنظیم دوربین بر روی 108 مگاپیکسل، عکس هایی با رزولوشن 12032*9024 و با سایزی بین 11 تا 16 گرفته می شود.

این گوشی دارای دو لنز تله فوتو می باشد.ماژول 12 مگاپیکسلی با زوم 2 برابر و فاصله کانونی 50 میلی متر و سنسور 5 مگاپیکسلی با زوم 5 برابری معادل 10 برابر هیبریدی. لازم به ذکر است که ماژول 12 مگاپیکسلی فاقد OIS است ولی سنسور 5 مگاپیکسلی این قابلیت را داراست.

سنسور دیگر این گوشی، دوربین فوق عریض 20 مگاپیکسلی با زاویه شوتینگ 117 درجه است. همچنین سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی با قابلیت فیلم برداری 960fps در این گوشی تعبیه شده است.

دوربین سلفی شیائومی نوت 10 دارای کیفیت 32 مگاپیکسل و باقدرت فیلم برداری 4K تایم فریم 30fps است. از قسمت های جالب این سنسور وجود قابلیت جدید Vlog است که با آن میتوان صحنه های مختلف با اسلایدرهای جذاب ترکیب و با موسیقی اثری هنری خلق کرد.

در نرم افزار دوربین، امکانات خیلی زیادی وجود دارد. در قسمت پرو (pro) این امکان وجود دارد که هر 5 دوربین را به صورت جداگانه کنترل کنید. همچنین قابلیت های مختلفی چون پانوراما، حالت شب، پرتره، 108 مگاپیکسل، ویدئو کوتاه و تصویر آهسته (Slow Motion) در این نرم افزار وجود دارد.

امکانات دوربین شیائومی نوت 10
امکانات دوربین شیائومی نوت 10
کنترل لنزهای دوربین شیائومی نوت 10
لنزهای مختلف دوربین شیائومی نوت 10
زوم های مختلف دوربین شیائومی نوت 10
زوم های مختلف

براساس تجربه‌ی نگارنده، به‌واسطه‌ی ابعاد کوچک‌ (1/5.0 اینچ) و فقدان لرزش‌گیر اپتیکال در دوربین ماکرو، عکاسی با این دوربین به‌ویژه در محیط‌هایی با شرایط نوری ضعیف، بسیار چالش‌برانگیز است؛ از سوی دیگر دوربین اولتراواید می نوت ۱۰ تحت شرایط نوری ایدئال، عکس‌هایی روشن با جزئیات بیشتر می‌گیرد.

دوربین تله‌فوتوی ۱۲ مگاپیکسلی می نوت ۱۰ از حسگری با ابعاد 1/2.55 اینچ، پیکسل‌های ۱٫۴ میکرومتری به‌همراه فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel و لنزی با دیافراگم f/2.0 و فاصله‌ی کانونی معادل ۵۰ میلی‌متری بهره می‌گیرد و بزرگنمایی ۲ برابری را نسبت به دوربین اصلی به‌ارمغان می‌آورد؛ اما در آن خبری از لرزش‌گیر اپتیکال نیست، بنابراین مایه‌ی تعجب نیست که می نوت ۱۰ در محیط‌های تاریک برای انجام بزرگ‌نمایی آن را با دوربین اصلی جایگزین کند.

شیائومی در مورد دوربین تله‌فوتوی دیگر می نوت ۱۰ اطلاعات گمراه‌کننده‌ای را در وب‌سایت خود ارائه می‌دهد؛ چینی‌ها این دوربین را ۵ مگاپیکسلی معرفی می‌کنند، در‌حالی‌که وضوح عکس‌های آن ۸ مگاپیکسل است! در حقیقت دوربین تله‌فوتوی دوم از حسگر ۸ مگاپیکسلی با بزرگنمایی اپتیکال ۳٫۷ برابری بهره می‌برد. دوربین برای بزرگنمایی هیبریدی ۵ برابری، کراپی ۵ مگاپیکسلی از تصویر ابتدایی ۸ مگاپیکسلی شکل می‌دهد؛ سپس طی رفتاری عجیب و نه‌چندان منطقی، تصویر را به وضوح ۸ مگاپیکسل آپ‌اسکیل می‌کند. دوربین تله‌فوتوی دوم می نوت ۱۰ لرزش‌گیر اپتیکال نیز در بطن خود دارد و درست‌مانند دوربین اصلی برای فوکوس خودکار از فناوری تشخیص فاز کمک می‌گیرد.

رابط کاربری دوربین میانبری را برای تغییر میدان دید بین حالت‌های پیش‌فرض ماکرو، اولتراواید ۰.۶ برابری، واید یک برابری، تله‌فوتو ۲ برابری و تله‌فوتو ۵ برابری را دراختیار کاربر می‌گذارد. فرم کلی رابط کاربری تفاوتی با گوشی‌های دیگر شیائومی ندارد. با سوایپ روی قسمت حالت‌ها می‌توان بین مواردی شامل فیلم‌برداری اسلوموشن، ویدئوی کوتاه، فیلم‌برداری، عکاسی خودکار، عکاسی با وضوح ۱۰۸ مگاپیکسل، پرتره، حالت Night، میموجی، پانوراما و عکاسی حرفه‌ای جابه‌جا شد؛‌ در‌حالی‌که لبه‌ی بالایی رابط کاربری کلیدهای مربوط به فلش، HDR، عکس‌های متحرک، فیلترها و منوی همبرگری شامل سایر تنظیمات را دربردارد. حالت عکاسی حرفه‌ای می نوت ۱۰ امکان تغییر پارامترهای تراز سفیدی، فوکوس، سرعت شاتر و کنترل ISO را دراختیار می‌گذارد. در این حالت می‌توان به هر ۵ دوربین گوشی نیز دسترسی داشت.

در ادامه عکس های گرفته شده با این دوربین آمده شده است.

فهرست مطالب

دوربین ماکرو

از دوربین ماکرو برای عکسبرداری از سوژه ها در فاصله نزدیک می باشد. معمولا از حشرات و موجودات بسیار ریز این عکس ها گرفته می شود و در ظاهر، عکس از سایز اصلی سوژه در واقعیت بزرگتر به نظر می آید. البته گرفتن عکس های خیلی خوب و دقیق با دوربین گوشی های موجود در بازار امکان پذیر نیست و برای عکاسی حرفه ای تر باید از دوربین های پیشرفته با لنزهای فوق حرفه ای استفاده کرد. مثال های زیر توسط گوشی شیائومی نوت 10 گرفته شده است.

عکس ماکرو از تاروپود زیرانداز (زیلو)
عکس ماکرو از برگ انار

عکس های فوق کیفیت قابل قبولی از این دوربین را ارائه می دهند اما همانطور که ذکر شد قابل مقایسه با دوربین های حرفه ای نیست. به عکس زیر که توسط سنسور 18*24 میلی متر گرفته شده است دقت کنید.

حالت شب با دوربین شیائومی نوت 10

دید در شب توانایی دیدن در شرایط کم نور است. چه با روشهای بیولوژیکی و چه فناوری. دید در شب با ترکیبی از دو رویکرد امکان پذیر می شود: دامنه طیفی کافی و دامنه شدت کافی. انسان در مقایسه با بسیاری از حیوانات، دید در شب ضعیف دارد، تا حدودی به دلیل این که چشم انسان فاقد tapetum lucidum است. اما دوربین های گوشی موجود در بازار مانند فناوری های نظامی قابلیت دید در شب را ندارند و صرفا شدت نور ورودی را با استفاده از دیافراگم دوربین بیشتر میکنند.

حالت شب با دوربین شیائومی نوت 10

زوم یا بزرگنمایی

در گوشی های دارای یک دوربین، فاصله کانونی سنسور ثابت می باشد و در فاصله مشخصی از سوژه عکس میگیرد. در این حالت بزرگنمایی به صورت دیجیتالی و با بزرگ کردن اندازه پیکسل ها عملیات زوم را انجام میدهد که قاعدتا کیفیت تصویر کاهش می یابد. اما در گوشی های جدید از چندین دوربین با فاصله کانونی های مختلف استفاده شده است که میتوان بدون افت کیفیت از فواصل دور تصویر برداری کرد. دوربین شیائومی نوت 10 با 2 دوربین تله فوتو 2 برابری و 5 برابری و ترکیب این دوربین ها با هوش مصنوعی مخصوص شرکت شیائومی توانسته است به زوم هیبریدی 10 برابری و زوم دیجیتالی 50 برابری دست پیدا کند.

مثال 1

بدون زوم
زوم 2 برابر اپتیکال
بزرگنمایی با دوربین شیائومی نوت 10
زوم 5 برابر اپتیکال
زوم 10 برابر هیبریدی
زوم 20 برابر دیجیتالی
زوم 50 برابر دیجیتالی

تا زوم 5 برابر اپیتکال افت کیفیتی دیده نمیشود. زوم های بالاتر با کمتر شدن حجم تصویر همراه هستند به نحوی که زوم 50 برابر سایز تصویر حدودا 200 کیلوبایت را دارد. مشخصا زوم دیجیتال باعث کاهش کیفیت تصویر می شود. در زوم 50 برابر، تصویر به این سمت کشیده میشود که انگار با آبرنگ دستکاری شده است. این تغییر به خاطر اصطلاحا Smooth کردن تصویر توسط نرم افزار دوربین شیائومی می باشد.

مثال 2

بدون زوم
زوم 2 برابر اپتیکال
بزرگنمایی با دوربین شیائومی نوت 10
زوم 5 برابر اپتیکال
زوم 50 برابر دیجیتال
زوم 20 برابر دیجیتال

با توجه به شکل ها تا زوم 5 برابر اپیتکال، تصاویر از کیفیت خوبی برخوردار هستند. همچنین نور محیط بسیار عالی است مخصوصا در تصویر بدون زوم. البته در زوم های اپیتکال هم افت کیفیتی دیده می شود.

با توجه به زوم 50 برابر، کیفیت و بالتبع حجم تصویر کاهش می یابد. اما نرم افزار برای جلوگیری از پیکسلی شدن تصویر (Pixelation) اقدام به Smooth کردن تصویر میکند. این کار باعث افزایش وضوح تصویر می شود.

HDR

HDR مخفف کلمه High Dynamic Range است و معنی لفظی آن می شود برد دینامیکی بالا. این امکان را به شما می دهد تا بین نواحی تاریک عکس (که به عنوان سایه شناخته می شوند) و نواحی روشن (برجسته) تعادل زیادی داشته باشید. به این ترتیب عکس نه زیاد روشن است و نه زیاد تاریک.

وقتی که HDR رو روشن میکنید دوربین در روشنایی های (exposure) متفاوت عکس های مختلفی میگیرد و با نرم افزار بهترین ترکیب را ارائه می دهد.

عکس بدون HDR
HDR  با دوربین شیائومی نوت 10
عکس گرفته شده با HDR فعال

پرتره

پرتره،در واقع به نقاشی یا عکس یا تصویری از صورت یک شخص گفته میشود که بوسیله این تصویر قصد دارند ماهیت یا شخصیت شخص را نمایش دهند. پرتره در لغت به معنی تصویر، نقاشی، مجسمه، پیکره و …. است و در شکل اختصاصی آن به مجسمه ی صورت، تصویر صورت، عکس صورت و مجسمه ی نیم تنه، اطلاق می شود. برگرفته از بیتوته

احمد شمسی ارمندی-پرتره

عکس برداری پرتره دوربین شیائومی نوت 10 بسیار عالی است. سنسور عمق به خوبی فاصله اشیاء را تشخیص می دهد و از زمینه جدا می کند. با توجه به شکل جداسازی شخص از زمینه به خوبی انجام گرفته است و زمینه کاملا دقیق از پیش زمینه جدا و بلور شده است.

تصویر آهسته (Slow Motion)

فیلم های زیر توسط فریم 960Fps دوربین شیائومی نوت 10 گرفته شده است. قضاوت این فیلم ها با شما همراهان عزیز.

فیلم آهسته در روز
فیلم آهسته در شب

لطفا نظرات و پیشنهادات ارزشمندتان را از طریق فرم کامنت (آخر مطلب) با ما درمیان بگذارید.

منبع
ریون مگ، زومیت

این مقاله چقدر مفید بود؟

میزان رضایت خود را با کلیک روی اموجی ها نشان دهید

میانگین آراء 3.6 از بین 11 نفر

تاکنون کسی رای نداده است! اولین نفر باشید

اگر این پست برای شما مفید بود...

با انتشار مطلب و نیز کلیک بر روی تبلیغات از ما حمایت کنید

از اینکه این پست برای شما مفید نبود عذرخواهی میکنیم!

با کامنت گذاشتن در بهتر شدن این پست به ما کمک کنید.

به ما بگویید چطور این پست را بهتر کنیم؟

حمزه شمسی

فکر این موضوع که سرچشمه همه انقلاب ها آگاهی است باعث شد که حمزه شمسی با تاسیس ریون مگ یک گام به این هدف نزدیک تر شود و با ایده های خلاقانه، آینده بهتری برای خود و دیگران رقم بزند.

‫6 دیدگاه ها

  1. سلام وقتتون بخیر
    من چندتا راهنمایی می‌خوام. برای عکاسی از تابلوهای. امکانش هست کمکم کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا